Daar zijn we dan... - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Kim Bale - WaarBenJij.nu Daar zijn we dan... - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Kim Bale - WaarBenJij.nu

Daar zijn we dan...

Blijf op de hoogte en volg Kim

28 Augustus 2006 | Suriname, Paramaribo

Gister ochtend om 8.00 van huis gegaan. Na een ritje van een uur, een raar gevoel in me buik, en twee volle koffers verlieten we de de auto op de parkeerplaats van Schiphol. Daar even op Ras gewacht en samen gaan inchecken. Inmiddels waren els, Mirjam en Eva ook naar Schiphol gekomen. Samen met Tony, pa, mam, en Kers hebben zij ons na een bakje koffie uitgezwaaid. Het viel me mee hoe moeilijk ik het had bij het afscheid nemen. Natuurlijk is het een raar
idee en geen makkelijk moment. Maar al met al hebben we onze tranen allemaal redelijk goed kunnen inhouden.
Na de douane heb ik nog wel even een traantje moeten laten, maar bij het kopen van een heerlijk geurtje was dat vervelende gevoel ook weer weg, hahaha!!! Zijn direct naar de gate gelopen. Bij ons was de check niet zo streng. Bij andere wel, vetraging van een uur.
In het vliegtuig voelde ik me al gelijk thuis tussen al die "bruine" mensen. Vele hebben net zo'n kleurtje, en net zo'n platte neus als ik heb. Dus opvallen doe ik alleen wanneer ik mijn mond opentrek.

Na een heerlijke vlucht (9uur), veel geslapen, goede maaltijden en een leuke film kwamen we aan op het vliegveld. Mijn koffer kwam als een van de laatste op de loopband waardoor we ong. een uur in die ruimte hebben moeten wachten. Hup, wij naar de taxi die ons erg netjes en goed naar "huis" heeft gebracht. Onderweg langs mijn stage school gereden. Een niet al te beste buurt, veel bosnegers.

Mevrouw van Straatum was ons al op aan het wachten. Gelijk het huis laten zien, en mij in haar armen nam en zei:" Lieverd, jij hebt een bekend gezicht.." Erg leuk! Het huis is mooi, best groot, 2 slaapkamers, woonkeuken, woonkamer, aparte douche en toilet. Verder twee balkonnen.
De buurman stond osn gelijk te woord. Hij heeft ons naar de supermarkt gebracht en is langs een Chinees restaurant gereden. Daarna koffer uitgepakt en om 22.30 inslaap gevallen.

Vanochtend om 8.00 wakker. Ontbeten, een "what to do" lijstje gemaakt en op pad gegaan. Met een busje naar de stad, ong 10 min, daar uitgestapt en aan de wandel gegaan. Al veel gelopen... Ons lijstje is bijna afgewerkt, dus zo weer terug naar huis. Nu eerst nog proberen om een sportkaart aan te schaffen, zodat Ras en ik ondanks het vele eten in vorm blijven!

Er volgt snel meer, met hopelijk ook wat leuke foto's....

(smsen kan gewoon op Nl nummer, surinaamse nummer kan geen smsjes ontvangen. Ook kan ik daar zelf niet mee smsjes. Voor de mensen die mijn adres hebben, het is nr. 6 i.p.v. 4)

• 28 Augustus 2006 - 16:57

Ilja:

Wauw! Jullie zijn dus al lekker aan het genieten van het andere cultuurtje de zon en alles wat erbij komt! Wat goed dat die mensen jullie zo opgevangen hebben.. Dat is echt super fijn.
    Nou ga lekker eten, genieten, relaxen en rondkijken, want voor je het weet moeten jullie aan de slag!!! hihi
    Kus iel!

• 28 Augustus 2006 - 17:19

Rachid:

Hi lief,
    Wat leuk om al je ervaringen te lezen. Ik hoop dat je een fijne tijd tegemoet gaat... = ) -x- R.

• 28 Augustus 2006 - 17:27

Eva:

Hoi Lieferd! T was wel moeilijk hoor afscheid te nemen, hield maar net mn traantjes in bedwang! Maar heel leuk om op deze manier een beetje contact te houden! Houd je ook op de hoogte van alles hier in NL. Houd van jullie! Kus, Eva

• 28 Augustus 2006 - 17:54

Cissy:

Hoi meisje,
    je hebt al gelijk een hoop te vertellen. Iedereen is benieuwd hoe het met jullie gaat. Vooral dat je je gelijk thuis voelt vind ik zo grappig.
    Hoop dat je niet zo bruin/zwart wordt als al die mensen op schiphol, die stonden in te checken.
    dikke kus van mij!

• 28 Augustus 2006 - 18:15

Madeleine:

hey meis

super om je eerste berichtje te lezen!!! ik kan niet wachten tot dat we elkaar daar gaan zien. heb door je berichtje meteen nog meer zin om te komen! hopelijk is onze school zelf wel ok, en we moeten maar zo denken; 's avonds hoeven we er niet te zijn!!! hehehe
    nou nog 3 weekjes en dan gaan we elkaar zien in suri!!!

have fun en tot dan
    groetjes

• 28 Augustus 2006 - 18:34

Doen:

Hey Kim,

Fijn om te horen dat jullie goed settelen. Ik houd je berichtgeving goed en vol nieuwsgierigheid in de gaten.

Veel liefs Doen

• 28 Augustus 2006 - 20:02

Adth:

Hoi,

Goed om te horen dat alles goed gaat. Was zondag wel even slikken. Deze week nog een rustig weekje van maken op het werk en dan zondag op vakantie. Genieten jullie voorlopig nog maar, voordat je het weet begint de stage en het "harde" werk. Groeten ook aan Ras, volgende keer op zijn site.
    Kus, Adth.

• 28 Augustus 2006 - 20:34

Masela:

Hey Kim leuk dat jullie goed zijn aangekomen... ik hoop snel weer wat te lezen van je... grt Rick

• 28 Augustus 2006 - 20:45

Caroline:

hey kim,
    wat leuk te lezen dat je het naar je zin hebt en goed opgevangen bent! ik heb nog een paar dagen vrij en dan begin ik ook met stage.. ik zal je wel missen hoor.. :-( veel plezier en tot spreeks kuskus
    caroline

• 28 Augustus 2006 - 21:13

Jan R:

Hey Kim en Ras!!
    helemaal goed dat jullie er zijn!!! ook van mij natuurlijk het allerbeste en maak er een prachtige tijd...en wie weet krijg je hetzelfde als ik...dan wil je ook niet meer weg uit je stageland!!
    Geniet!!
    ayo Jan

• 28 Augustus 2006 - 21:31

Marije:

Hai Lieverd!

Wat een gezellig verhaal! Blij te horen dat je zo'n fijn welkom hebt gehad en dat je al lekker bezig bent met allerlei geregel..Ik ben erg benieuwd naar de eerste foto's en natuurlijk naar alle andere verhalen...
    Geniet nog ff van je vrije tijd!!
    Dikke kus van Marije
    (ook aan Ras natuurlijk)

• 29 Augustus 2006 - 06:17

Kers:

Hey @@p, leuk dat we nog even op msn hebben kunnen kletsen! Jammer dat het zo kort was, maar het eten stond al klaar, lekker wraps! Laat je weten wanneer we weer kunnen kletsen?! Veel plezier!
    Kus

• 29 Augustus 2006 - 06:39

Anne:

Hey Kim,

Wat leuk om al wat van je te horen!Fijn dat jullie zo goed zijn opgevangen en een goede vlucht hebben gehad.Ik ben erg benieuwd naar de eerste foto's!!
    Liefs Anne

• 29 Augustus 2006 - 11:16

Eefje:

hee lieve kim,

Leuk je te spreken via msn aan de andere kant van de werkeld bangkok-suriname! Had liever nog even persoonlijk je gesproken maarja dat kon niet. Leuk om alles zo te volgen ben benieuwd naar alles wat je gaat meemaken daar! Hoop dat je al een beetje gewend bent en dat alles relaxed is daar. Laat t gewoon op je afkomen dan komt t allemaal goed! Geniet van je vrije dagen en ik hoor t allemaal snel. Groetjes ook voor ras en dikke x voor jou.

• 29 Augustus 2006 - 14:22

Monique:

He kim!
    Kei leuk om je berichtje te lezen! Hoorde van Madeleine dat we met ons huisje dicht bij het centrum zitten! Heel veel plezier nog, geniet van de vrije weken het mooie weer etc etc en tot 2,5 week!!!

xxx

• 29 Augustus 2006 - 16:56

Jan En Bertha:

Leuk dat we op deze wijze contact met jullie hebben.Als alles meezit dan komen we jullie kant uit. Veel plezier en xxxx

• 29 Augustus 2006 - 19:38

Nella:

Hey Kim!
    Wat leuk om je verhaal te lezen. Al veel beleefd en veel nieuwe indrukken... Spannend!! Wel lekker dat jullie zo fijn zijn verwelkomd. Geniet van de tijd en ik ben benieuwd naar de foto's.

Kus Nel

• 30 Augustus 2006 - 11:54

Tonny:

hoi, ik vond het ontroerend hoe je reageerde op die bruinen mensen. echt kim he. ik hoop dat je een geweldige tijd daar zult hebben, samen met rachid om nooit te vergeten. kus van de "oude buurtjes" doeiiiiiiiii

• 31 Augustus 2006 - 00:28

R:

Hi,

Wat een ontzettend groot avontuur gaan jullie beleven. Wees maar erg lief voor Rachid.

• 01 September 2006 - 09:45

Marieke:

He Kim, ben zelf net terug van vakantie en lees dat het afscheid en de eerste dagen leuk zijn geweest. Ben benieuwd naar de rest van je verhalen, groetjes, Marieke

• 01 September 2006 - 10:32

Jan En Ine:

ha kim en ras,
    bedankt voor jullie verjaardagskaart was een verrassing om er een te krijgen.
    blij dat jullie goed zijn aangekomen en dat je je daar al gelijk thuis voelt.
    niet te bruin worden anders moet je straks thuis in een gloor bad anders val je te veel op.geniet met ras nog van de vrije dagen en dan is het kei hard werken. veel liefs van ons. kusje xxx

• 02 September 2006 - 17:51

Hans En Willeke:

Hoi Kim en Ras
    Via je moeder en deze site gehoord en gelezen dat jullie een goede start van wat moet worden een nieuwe fase in jullie leven hebben gemaakt.
    Wij wensen jullie een ontzettende leuke-, gezellig- en leerzame periode toe en hopelijk niet al teveel donderbuien boven jullie omgeving. Wij zullen de belevenissen van jullie via de site volgen en mailen af en toe een paar woordjes.
    Geniet van al het goede en pas goed op elkaar. Knuffeltje van Hans en Willeke