Vakantie gevoel
Blijf op de hoogte en volg Kim
02 September 2006 | Suriname, Paramaribo
Hier weer een berichtje uit het prachtige Suriname.
We zitten nu bijna een week in dit warme, mooie, en toch in mijn ogen best hectische land. De bussen razen als gekke voorbij, en ook de auto's laten door middel van een klap op de claxon even horen dat ze je graag voorbij willen wanneer je al uiterst links fietst. Het links fietsen gaat al aardig goed. Al maken Rachid en ik vaak op het zelfde moment de verkeerde beslissing en komen we weer aan de rechter kant van de weg terecht. Snel veranderen we onze koers en proberen ons dan weer zo lang mogelijk te concentreren om links te blijven fietsen.
Tot nu toe hebben we elke dag wel iets gedaan. Alle regel dingen en de dingen die gedaan moesten worden zijn uitgevoerd. Rachid zou afgelopen woensdag een gesprek hebben met zijn stagebegeleider, maar die belde een half uur van te voren af. Geen tijd, vergadering uitgelopen. Nu is er aankomende maandag een neiuwe afspraak gepland. Hopend dat die wel door gaat.
Alles gaat op een rustig tempo, en veel doen we niet op een dag. We fietsen erg veel, vanuit het midden van Paramaribo, waar wij wonen, tot het noorden (centrum) en het zuiden (ontdekkings tocht naar beide stage plekken). Onze stages liggen op een lijn. Eerst komt die van Ras en 10 minuten verderop ligt mijn stage school. De school is erg mooi voor Surinaamse begrippen. Ik heb een foto bijgevoegd bij dit bericht.
Verder op onderzoek uitgeweest in de stad. Daar veel rond gefietst en gewandeld. Af en toe voelen we ons echt van die toeristen, foto's maken en overal even stil blijven staan.
Het uitgaansgebied in Paramaribo is niet heel erg groot. Wij hebben er nog geen gebruik van gemaakt. Liggen iedere dag vroeg in bed, last van de jetleg! Er zijn een paar barretjes en een klein aantal discotheken. Van casino's is er hier in overvloed. En in tegenstelling tot in NL hoef je hier geen entree te betalen, en krijg je nog gratis eten en drinken ook. Dat gaan we dus zeker een keer proberen.
Tevens hebben wij een sportkaart aangeschaft, in een van de mooiste hotels van de stad. We kunnen zwemmen, fitnessen, er zijn dans uren, van die vrouwen uurtjes (steps, aerobics etc. Ook kunnen we in de sauna en gebruik maken van de tennisbaan. Dit heeft al aardig wat energie gekost. Aangezien hier alles op zijn gemakje gaat en ze overal regeltjes voor hebben. Deze sportkaart wordt eigenlijk alleen maar voor een jaar uitgegeven. Ze proberen de studenten te weren door een jaarkaart aan te bieden en de prijs aardig hoog te houden ($300). Toevallig zijn wij de manager tegen gekomen, en mochten na een kort gesprek een halfjaarkaart aanschaffen. Wij papieren ingevuld en ingeleverd, duurt het 7 dagen voordat het pasje klaar is. Na wat zeuren zouden ze er haast bij maken zodat we er sneller gebruik van konden maken. Nu is het zo dat Ras zijn kaart klaar is, maar die van mij nog niet,... Echt BALEn... kunnen we maandag pas gebruik maken van onze kaart.
Nu is het afwachten wanneer Rachid begint met zijn stage. Ik hoop dat hij het nog een weekje uitsteld zodat we samen nog wat leuke dingen kunnen gaan ondernemen. Wanneer hij wel aankomende maandag begint ga ik op de Pukkieschool aan de overkant van onze straat werken. De huisbaas beheert deze school. In de vakantie komen hier kinderen waarvan de ouders werken, soort kinderdagverblijf.
Zoals jullie kunnen lezen vermaken wij ons prima. Het gemis van het thuisfront is er natuurlijk wel, maar dan vooral wanneer ik iedereen hoor, of een mail of sms te lezen krijg! Ik denk veel aan jullie!!!
02 September 2006 - 18:20
Tim En Doen:
SUPERCOOL! -
02 September 2006 - 18:22
Tim En Doen:
Uh, er ging iets mis.
De omgeving, jullie huisje, je stage-school zien er prachtig uit. Leuk om jullie zo te zien stralen op de foto`s.
Veel liefs
Tim en Doen
02 September 2006 - 20:53
Kers:
Eigenlijk wist ik alles alwel wat er in dit bericht staat, maar toch is en blijft het leuk om dingen te horen van jullie! Ik geniet echt met jullie mee! Mooie foto's..en het rare is dat ik echt naar mezelf kijk op de foto's waarop jij staat, Kim. Met die korte haren lijk je echt op mij...hihih.....
Nou geniet nog even, en we smsen, mailen, msnen "perfecte ZUS" ;-)!!!
Dikke kus van mij . Ik mail je morgen nog even over mijn belevenissen dit weekend!
Kus ook aan Ras -
02 September 2006 - 21:57
Cissy:
hoi, met de telefoon ging het vanmiddag niet echt goed. De verbinding viel plotseling weg. Toch fijn je even gesproken te hebben. Mooie foto's, prachtig verslag van jullie beide. houden contact! kus -
03 September 2006 - 06:50
Adth:
Leuk om alles te lezen wat jullie meemaken. Vandaag weer naar Schiphol, onze vakantie begint. Zullen daar vaak jullie site checken.
Kus papa. -
03 September 2006 - 12:53
Wendeline:
Heey kimmie!
Volgens mij hebben jullie t daar goed voor elkaar als ik zo naar de foto's kijk! Geniet er van he en ik zal je zeker nog vaker 'krabbelen';) kus wen -
03 September 2006 - 13:56
Mir:
Kimmie.. Je lijkt op een paar foto's echt een beetje op Kerst! Grappig! Erg goed om te horen dat je het zo erg naar je zin hebt.. ben benieuwd hoe je bijbaantje is...wel lieve kindjes? Morgen begin ik.. ben nu even aan het relaxen want ben de laatste tijd achter moe (goed begin na de vakantie)!
Kijk uit naar je volgende bericht! Kus aan Ras en aan jezelf!
03 September 2006 - 14:18
Eva En Franck:
Super om die foto's te zien joh! Niet altijd een blauwe lucht, op die manier denken jullie zeker nog wel aan ons in nederland ;-)
Geniet nog even van het vakantie gevoel! Mijn vakantie zit er vanaf morgen echt op :-(
Dikke knuf, Franck en Eva -
03 September 2006 - 16:43
Nella:
Hey Kim,
Leuk om weer je verhaal te lezen! Heel wat ondernomen al zeg.. enne, je bent idd net Kerstin! Nu nog meer dan anders hoor. Have fun daar, kussie Nel -
03 September 2006 - 16:45
Sissy:
Hey Kim,
Mooie foto's. Vooral leuk huis. Hoop dat jullie je er snel thuis in zullen voelen. Succes met stage etc.
Eerste schooldag zit er weer op. Onze mentor is Willard Goldenbelt. Je kent hem wel.... haha
groetjes!! -
03 September 2006 - 18:27
Nienke:
Hé Kim. Nou ziet er leuk uit hoor jullie huisje! Leuk om te lezen dat je het naar je zin hebt!Veel plezier nog en alvast heel veel succes met je stage!
Liefs Nienke -
03 September 2006 - 19:15
Jef:
Hoi Kim,
Vandaag hebben we je ouders weggebracht naar Schiphol. Vreemd hoor jullie in het verre Suriname en Cis en Adth in Indonesië. We hebben gewacht totdat het vliegtuig vertrok. We zagen ook nog een vliegtuig van SLM vertrekken. Leuke verhalen hebben jullie en die foto's zijn top. Alsof je toch nog heel dichtbij bent... Ik zal Kerstin af en toe bellen.
Tot mailens en dikke knuffel Jef & Jan -
04 September 2006 - 09:36
Cees:
Kim en Ras echt leuk om jullie twee daar te zien stralen. leuke verhalen en mooie foto's. Geniet er van en ik zou jullie blijven volgen
groetjes x cees -
04 September 2006 - 11:17
Cynthia:
Hey kim en ras,
Wat gaaf allemaal zeg! Het ziet er allemaal super uit. Vind het leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken...dus ik lees het vervolg wel weer. geniet ervan!! kus -
04 September 2006 - 16:50
Eefje:
leuke foto's kimmie!!! Zet ze er maar heel vaak op kunnen wij lekker meegenieten van die tropische momenten! x -
04 September 2006 - 17:08
Iel:
hey kim en ras!
Super leuk de verhalen, echt een wereld van verschil ja!!!
Stuur veel foto's en verhalen want ik kijk en lees mijn ogen uit! (kun je dat zo zeggen?) hahah.
tot mails!
kus iel -
04 September 2006 - 18:41
Cella:
Hai Lieve Kim!
Heb je van de week al even gesproken. Maar het ziet er fantastisch uit! En kers heeft gelijk! Jeh wat lijken jullie nu toch op elkaar. Heb nog nooit moeite mee gehad om jullie uit elkaar te houden, maar nu is het toch even goed kijken! haha! We msnen!
Dikke kus voor jullie allebei! -
04 September 2006 - 20:18
SURI*STARS:
He Kim!
Ik zat eens te kijken naar de mensen die nu in Suriname zitten, en zag jou daar staan!
Heb je het naar je zin?!
We houden contact zodra ik in Suriname ben, oke?
Groetjes Wietske van Suristars!
check www.suristars.com -
05 September 2006 - 15:41
Anne-Renske:
heej Kim, leuk om je verhalen te lezen en jullie mooie foto's!!! geniet verder en alvast succes met 't beginnen met stage....
liefs, Anne-Renske -
05 September 2006 - 18:14
Kers:
Hele dikke kus van mij!!
Ik sms je morgen of donderdag denk ik even..Dan bel ik je daarna of je kan me dan laten weten hoelaat ik je kan bellen!
LeuK!!
Love u -
05 September 2006 - 18:15
Kers:
WOW...wat heeft Ras een grote tas bijzich zelg!!! hahah...moeten zeker al jou aankopen in!
KUS -
07 September 2006 - 10:14
Henri:
Ha Kim & Ras,
Het eigenlijk wel een beetje vakantie vieren daar met jullie studiebeurs! Het ziet er fantastisch uit. Je bracht me wel in twijfel: Wat doet Kerstin daar in Suriname. Sprak Jan en Bertha dindsdag en die worden steeds enthousiaster om jullie kant op te gaan. Ook nieuws van ons: We hebben gistermiddag bij de makelaar getekend. Helaas nog 1,5 jaar wachten op onzs stekkie in Doorwerth.
Liefs, Henri -
17 Oktober 2006 - 21:19
Linda:
Heey daar, denk laat even wat achter nu ik ook weer in het land ben en mams me weer helemaal ge-update heeft over wat er hier allemaal is gebeurt! Hoop dat je het ontzettend naar je zin hebt maar dat zit vast wel goed! En het klinkt allemaal super! Xx Linda (je ex collega!)