Het kerkbezoek...
Door: -=PindaPower=-
Blijf op de hoogte en volg Kim
26 Oktober 2006 | Suriname, Paramaribo
Zo vroeg in de ochtend al een heerlijk sfeertje in de kerk. Dat heb ik in Nederland nog nooit meegemaakt. Nu moet ik toegeven dat ik in NL bijna nooit naar de kerk ga, maar de keren dat ik ben geweest kan ik me niet herinneren dat een kerkbezoek zo sfeervol is geweest.
Vanochtend zijn Madelein en ik met de St. Ceciliia school naar de Rooms Katholiek Kerk gegaan in de wijk waar oze school staat. Het kerk bezoek was de officiele opening van het nieuwe schoojaar 2006 - 2007. Pater Fergilio heeft de kerkdienst geleid. Een Braziliaanse man die hier in Suriname in de wijk Latour een kerk leidt. Deze Pater zit nu al 2 jaar binnen de gemeenschap en heeft de Nederlandse taal al erg goed onder de knie. De dienst heeft hij op een erg leuke manier geleid en alles werd op een kind vriendelijke manier verteld. Zelfs voor een leeuk als ik was het te volgen.
Alle kinderen waren om iets over acht op school. Madeleine en ik waren er al eerder, en wisten niet of we bij de goede kerk waren. Gelukkig kwamen er na een tijdje een hored blauwe bloesjes de hoek om, gevolgd door een aantal leerkrachten van de school.
De kerkdienst was erg vrolijk, zoals de meeste kerkdiensten hier. Er werd veel gezongen, echt van de gospel achtige leidjes. Alle kinderen waren mee aan het klappen en uit volle borst mee aan het zingen! Echt geweldig om een keer mee te maken.
Na een dienst van 1,5 uur werd de dienst afgesloten en iedereen bedankt voor zijn komst. Madeleine en ik zijn na de afsluiting nog even naar de Pater gegaan, en hebben hem gevraagd om een afspraak met ons te maken. We willen van hem graag het een en ander weten over de wijk waarin de school staat en de mensen binnen de parochie. Dus ben benieuwd wat hij ons te vertellen heeft.
Verder zijn we vandaag naar de universiteitsbibliotheek gegaan. Nou dat is echt een giller.... PPPFFF daar moet je echt engele geduld hebben!
We waren opzoek naar een aantal boeken over de bevolking en over de wijk Latour. Ten eerste moet je daar alles in één computer opzoeken (met veel meer studenten) en moet je via de baliemedewerkster je boeken laten ophalen. Alle boeken die wij in hebben gezien waren boeken die ontzettend oud waren, sommige kwamen uit 1979. juiste informatie kunnen we dus wel vergeten. Uiteindelijk hebben we toch nog een paar dingen gevonden, maar mochten we de boeken niet mee nemen. De boeken moesten naar de kopieerafdeling gestuurd worden, en daar mochten we kopieeren. Ook dit mochten wij niet zelf doen, het werd voor ons gedaan. 20 bladzijde kopieeren duurt hier ongeveer 15 minuten. Maar dit is nog niet het ergste. Dan moet je ook nog gaan betalen. De baliemedewerkster bij de kopieerafdeling schrijft een briefje met de kosten en het aantal kopieen. Met het bonnetje moet je naar de gang, laten zien daar en betalen. Met de kwitantie mag je weer terug naar de kopieerafdeling, kwitantie inleveren en je kopieen zijn van jou.... AAHHHHH.. al met al moet je hier dus veel tijd voor uittrekken, ff snel zit er niet in!
Maar goed, dit was dus mijn dagje kerk en bieb bezoek! Ik ga nu met Anne even mee Marloes uitzwaaien. Zij moet halsoverkop naar NL vanwege een vervelende ontsteking... (SNIK)
Tot snel allemaal!
Dikke KUS Kim
Tot snel allemaal!
Dikke KUS Kim
26 Oktober 2006 - 16:19
Cees:
hey kim, eindelijk eens als eerste een berichtje uit zevenaar. hier gaat alles goed en ik vind het hardstikke leuk om je zo te volgen.
groeten xxx
cees -
26 Oktober 2006 - 19:19
Eva:
Amen..... Hummm, ik houd het kort, moet nog even snel iets in de bieb halen ;-)
Kusssss -
26 Oktober 2006 - 19:22
Joyce H.:
Hoi Kim,
als het mogelijk is, dan stuur ik je een doosje geduld.
Wat sneu voor Marloes, trouwens voor jullie allemaal, dat ze het Surinameavontuur moet afbreken.
Gaat ze weer terug als de ontstekig behandeld en voorbij is?
Groet, Joyce -
26 Oktober 2006 - 19:25
Joyce H.:
Kim, leuk he te zien dat op hetzelfde moment mensen aan jullie denken. Zie Eva's berichtje en vlak erna het mijne. -
26 Oktober 2006 - 19:34
Cis:
Hoi meisje,
je maakt echt van alles mee! Een kerkbezoek waar je de Surinaamse katholieke religie kan proeven en dan ook nog dat toffe bezoekje aan de bieb. Kan me herinneren dat we met opa en oma naar de kerstviering gingen. Weet je daar niets meer van? Fijn dat mijn oudste zus je een doosje geduld wilt sturen. Ik doe als het kan er ook een schepje bij. Jammer voor Marloes dat het zo moet lopen.
-x- -
26 Oktober 2006 - 20:02
Kersie:
Hey Zusje...Leuke verhalen weer.. Gelukkig heb je veel geduld he..haha...Succes...we spreken elkaar!
Kus -
26 Oktober 2006 - 20:34
Christi:
Wat vervelend dat er iemand weg moet. Ik hoop iets wat niet te ernstig is.
Leuk om je kerk verhaal te horen. Als alle kerken zo'n sfeer hebben als jij omschrijft denk ik dat ze veel voller worden, ook voor jonger publiek veel toegankelijker.Ik zou dan ook wat vaker langsgaan denk ik.
En dat verhaal van die printer, ja, op veel dingen die jij daar meemaakt zijn vele van ons denk ik jaloers, maar nu hebben we eindeijk ook iets om blij mee te zijn dat nederland dat heeft ;)
Heel veel succes met alles en veel plezier,
liefs -
26 Oktober 2006 - 21:58
Maaike En Frans:
Zo te horen hebben jullie het goed naar je zin daar. Frans en ik zijn net een week in Nieuw Zeeland, met een heleboel problemen achter de rug zijn we nu eindelijk aan het genieten van de mooie omgeving met de bergen en zo. Jij bent trouwens wel in de verhalen wat Frans en ik absoluut niet echt kunnen maar ja. Veel plezier verder en zie jullie over 8 mnd kussiezz Frans en Maaike -
27 Oktober 2006 - 09:19
Marieke:
He Kim!
Wat een leuke verhalen weer, zo blijf ik echt bij... Tot snel weer op msn!
Groetjes, Marieke
27 Oktober 2006 - 10:24
Adth:
Misschien kunnen wij nog iets leren van de mensen daar. FF snel is niet altijd goed. Lijkt mij ook wel leuk om straks naar een Gospel mis te gaan.
Kus, Adth -
27 Oktober 2006 - 11:50
Anita:
Hee Kim!! Niets voor niets worden Surinamers als lui volk bestempeld! Behalve ik hoor ;) haha!! Ik herken het maar al te goed. Soms wil je iemand gewoon over de balie sleuren en een peper in zijn reet douwen, stelletje lampezwansen. Maar blijf maar vriendelijk en lach maar mooi, dan krijg je meer gedaan...vooral bij de mannen! Hihi!
Succes!!
Biggie brassa!
Aniet -
27 Oktober 2006 - 19:40
Sjoukje:
Hey kim en rachid!!! wat leuk om jullie verhalen te lezen!!! fijn dat jullie het daar naar jullie zin hebben!!!! ik laat snel weer wat van me horen!!! xxx sjoukje