Eindelijk een kort berichtje,.... - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Kim Bale - WaarBenJij.nu Eindelijk een kort berichtje,.... - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Kim Bale - WaarBenJij.nu

Eindelijk een kort berichtje,....

Blijf op de hoogte en volg Kim

12 Oktober 2006 | Suriname, Paramaribo

Morgu,

Ook ik ga vanaf nu maar vaker kleine stukjes op mijn site zetten. Wellicht dat ik daar een paar mensen heel gelukkig mee maak. Niet meer van die lange stukken tekst, met veel info, maar vaker een klein stukje wat meer leesbaar is voor de mensen in het “OOH ZO haastige Nederland…” Het is echt een verschil met Nederland. In het begin, toen ik nog vakantie had, had ik het nog niet echt door. Maar nu ik aan het werk ben snap ik waarom het tempo hier lager is. Ook snap ik waarom de scholen om 12.30 of 13.00 uit zijn. Ik val zowat van mijn stoel in het klaslokaal wanneer de klok 11.00 slaat. Het is er niet uit te houden. Niet gek dat leerlingen meer moeite hebben met presteren met deze warme maanden.

Maar goed, ik heb nu mijn tweede week stage erop zitten. We hebben veel gesprekken gevoerd met leerkrachten. Erg leuk. Alle zijn ze enthousiast en keken ze uit naar onze komst. Dat betekent voor ons dus dat ze hoge verwachtingen hebben. Madeleine en ik zijn ons aan het verdiepen in de problemen die de jongeren hebben. Vaak ligt de oorzaak binnen het gezin. Ouders zijn in het binnenland, kinderen wonen bij familie of zelfs alleen en hebben de zorg over hun broertjes, zusjes en moeten voor het huishouden zorgen. Niet gek dat school dan meer een bijzaak is, en een plek kan zijn waar je tot rust kan komen.
Verder zijn we bezig met het lezen van literatuur en het opzetten van een oriënterend verslag. Gister heb ik de poging gewaagd de laptop mee naar school te nemen. Maar erg relaxed zat ik niet op mijn stoel. Leerkrachten zeiden ook wees voorzichtig wanneer je straks de school uit loopt. Er zullen er bij zijn die weten dat je een laptop bij je hebt…. Dat doen we dus ook niet meer..

Ik ben begonnen met het houden van een siësta. Wanneer ik ’s middags thuis kom van school ga ik eerst een boekje lezen in de hangmat. Een paar bladzijde later zijn mijn ogen zo moe dat ik vanzelf inslaap val. Ik heb het dinsdag gepresteerd om van 13.30 tot 15.30 te slapen. Opeens was Rachid thuis van zijn werk en was al begonnen aan de afwas. Maar aan slaap geen genoeg, want die zelfde avond sliep ik weer om 20.30 in de avond.

Vandaag kwam ik in de ochtend terug van de Hermitagemall. Was even op internet te gaan, hopend op een berichtje dat Miriam al een klein wezentje op de aarde had gezet. Helaas nog geen mail, maar heb zo’n vaag vermoeden dat het er al is (geen msn en geen mail meer de afgelopen dagen). Maar toen ik thuis kwam lagen er DRIE kaartjes op mij te wachten. Kon niet wachten met ze lezen, dus heb met me fiets in de hand de kaarten open gemaakt en aandachtig gelezen. Dank je wel allemaal!!! Echt onwijs leuk!!!

Rachid is vanochtend weg gegaan naar Coronie. Dus ben vannacht voor het eerst home alone. Best spannend, maar ik red me wel. Vanavond aan de slag me wat dingen voor school. Nu eerst een duik in het zwembad!

Lieve mensen, ga zo door met jullie reacties op mijn site…..

Mi o si yu

• 12 Oktober 2006 - 15:52

Cis:

zie dat ik de eerste ben met een reactie. je hebt je aangepast aan de middagactiviteiten vd mensen! Kost niet zoveel inspanning denk ik! Fijn dat je het naar je zin hebt op de cecilia school. Trouwens een mooie werkplek, menig werknemer hier moet het met minder ruimte doen!
    dikke kus van mij

• 12 Oktober 2006 - 15:56

Joyce H.:

Hallo Kim,

ik zie dat ik de eerste ben vandaag! Toeval. We hebben net gegeten en ik wilde onder de douche. Zo terloops eventjes een tikje op het toetsenbord en:
    hé een berichtje van Kim... Gauw lezen...
    Vanavond gaan Paul en ik in Arnhem naar een Slavisch koor luisteren. Aparte muziek. Mijn 2 vakantieweken zijn bijna om. De tijd is omgevlógen. Gelukkig heb ik nog wat leuke dingen kunnen doen, zoals poetsen en ruimen (haha), leesboek kopen/lezen, wandelen en eten bij de hotelvakschool, winkelen met Sylvia, hier en daar bezoekjes afleggen enz. enz.
    Tot de volgende keer.

• 12 Oktober 2006 - 15:57

Joyce H.:

herstel, was dus niet de eerste....
    groetjes.

• 12 Oktober 2006 - 16:02

Mo:

hey er is niks mis met een lange tekst hoor!! tenminste ik hoor van mijn mensen niks haha!nou ik ga je ff opzoeken in t zwembad!
    xxx

• 12 Oktober 2006 - 16:26

Cees + Alvin:

Kim we zijn super jaloers!! Nu weet ik zeker dat ik op vakantie wil naar Suriname. Geniet er nog van. veel succes groeten Cees en alvin

• 12 Oktober 2006 - 16:26

Marike:

Ha Kim! Ik ben weer even bijgelezen op je website, leuk dat je ook fotos erop zet. Ik krijg echt steeds meer suriname-kriebels! Nog gefeliciteerd met jullie vijf jarig jubileum!
    Liefs marike

• 12 Oktober 2006 - 16:32

Cellie:

Yeah Kimmie! Noem je dit kort??!! Hoe is het met je? Ik wou je bellen, maar ik krijg je niet te pakken!

kus

• 12 Oktober 2006 - 16:35

Kers:

Hey Zus, leuk berichTJE,..Hihi..
    Mooie werkplek hoor. Hier alles ok. Ook druk geweest met voorbereiden op stage. Spreek je snel weer. Kus

• 12 Oktober 2006 - 18:09

Adth:

Nog een snelle reactie van het thuisfront. Goed te horen dat de stage goed bevalt en dat de mensen daar ook enthousiast zijn. Werktijden lijken mij prima, zouden wij hier in Nederland ook moeten doen.
    Zaterdag met mam naar Maastricht lekker terrasje etc.. Beetje op jouw tempo. Gaat ons ook wel bevallen. Alleen het hangmatje zullen we wel niet kunnen vinden denk ik.

Kus

• 12 Oktober 2006 - 21:05

Titia:

he kim.
    klinkt goed allemaal!!! ik lees je stukken tekst altijd, ook als ze lang zijn!
    Ik heb vanavond afscheid genomen van vossehol
    (wist je dat ik weg ging???) Ik ga bij Jur werken ( wat een naaper he?)We zijn gaan bowlen en pannenkoeken eten, Ha!
    Gek hoor weggaan daar...
    succes met alles en ga zo door!
    titia

• 13 Oktober 2006 - 19:54

Christi:

hi hi Kim,
    Leuk leuk weer een bericht.Zo te horen gaat het helemaal goed komen met je stage.
    Ik kan me idd goed voorstellen dat je zo veel kan slapen, die hitte is zo slopend, en wordt je gewoon helemaal sloom van. Maar t klinkt heerlijk om even een dutje te doe na het lezen in n boek in de hangmat.
    Heb je de nacht goed doorgebracht in je uppie? Vast wel.
    Veel plezier daar en succes, pas goed op jezelf!
    Kus chris

• 14 Oktober 2006 - 17:10

Rachid:

Hi mi goedoe,

Mi osa bakka.

Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel...

Het is afgelopen met de pret. Vanaf nu verwacht ik weer elke ochtend gewassen kleding en een lunchpakket en in de avond een bordje eten ;).

Bigi brassa

• 15 Oktober 2006 - 08:58

Aniet:

En nu dan een mail van mij...(niet te lang hoor, hehe)! xxx

• 15 Oktober 2006 - 10:11

Atie:

Hey oud buurmeisje,
    Je zit nu wel ver weg hoor, maar zo te lezen gaat het allemaal goed. Ik vind het heel erg knap van je dat je dit aandurft zo ver weg. Volgens mij moet je daar best wel lef en moed voor hebben. Ga zo door en we spreken elkaar vast wel weer.
    Groetjes en xxx Atie

• 15 Oktober 2006 - 15:22

Eef:

Leuk joh die stageverhalen is weer eens wat anders dan hier in t herfstachtige nl. Ik heb trouwens ook al een afstudeerproject maar daar mail ik je later nog over. Doe t rustig aan daar in die hitte en ik hoop snel weer een koet verhaaltje te lezen op je site.

x eef

• 15 Oktober 2006 - 15:22